09105061983
دفتر مرکزی:تهران - بهبودی
تهران – صادقیه ستارخان پاساژ نگین
azinkood@gmail.com
۰۲۱۴۶۲۹۱۱۵۸
شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16 پنجشنبه 8 تا 13
توضیحات:
نیتروژن یکی از مواد غذایی مهم برای گیاهان است که گیاه برای رشد برگها و ساقه به شدت به آن وابسته است. بنابراین در بسیاری از کودها این عنصر همیشه وجوددارد. ازت به فرم های نیترات، آمونیوم و اوره قابل جذب گیاه می باشد و فرم های دیگر آن برای درختان و گیاهان غیرقابل جذب می باشد. نیترات فرم اصلی ازت در خاک می باشد و فرم های آمونیوم و اوره نیز بعد از مدتی کم و بیش کوتاه به فرم نیترات تبدیل می شوند.
در این روش ترکیباته ازته با برخی از مواد آلی یا معدنی مانند گوگرد و هیومیک اسید و فولیک اسید پوشش داده می شوند، بنابراین در خاک برحسب شرایط محیطی مانند pH، رطوبت و میزان فعالیت میکرو ارگانیسم ها، این مواد طی حدود 40 روز، تجزیه شده و به تدریج در اختیار گیاه قرار می گیرند. به همین خاطر برخلاف سایر کودهای ازته، رشد رویشی را تحریک نکرده و گیاهان را به سرمای بهاره حساس نمی کند.
از کودهای ارگانیک استفاده کنید، این کودها نمک کمتری نسبت به کودهای مصنوعی دارند، بنابراین pH پایینتری در خاک ایجاد میکنند. ترکیبی را برای کود خود انتخاب کنید که متناسب با مرحله رشد گیاه باشد، ممکن است گیاه در مرحله گلدهی یا رشد سبزینه قرارداشته باشد. کود نیتراته مهرآذین کود ترکیبی منحصربه فرد با درجه مناسبی از عنصر ازت به صورت گرانول است که می تواند به عنوان بهترین گزینه جهت کوددهی قبل از کشت و چالکود در فصل زمستان مورد استفاده قرار گیرد. این کود به دلیل درصد مناسب انتخابی عنصر، قابلیت جذب بالاتر نسبت به سایر کودها نشان می دهد و این امر موجب کاهش میزان مصرف کود و به دنبال آن کاهش هزینه می گردد.
کود آلی نیتراته غنی شده مهرآذین کود به علت داشتن لئوناردیت در ساختار خود نیتروژن را به صورت کندرهش آزاد کرده و در اختیار گیاه قرار می دهد و این امر موجب عدم تجمع نیترات، عدم آلودگی آب و محیط اطراف می گردد. با مصرف این کود علاوه بر تامین فسفر، به دلیل کاهش موضعی Ph در محیط ریشه، جذب روی، آهن و سایر ریزمغذی ها نیز بهبود می یابد.
کم بودن مواد آلی، بسیار اسیدی و یا بسیار قلیایی بودن خاک و آبیاری بیش از حد که بخش زیادی از ازت موجود در خاک را شسته و این عنصر را از دسترس گیاه خارج می کند. همچنین گیاه زمانی که رطوبت بالا و دما پایین باشد نیز مقدار کمتری ازت مصرف می کند و علائم کمبود ازت در گیاه رخ می دهد.
بیش بود ازت علاوه بر اثرات منفی که بر روی رشد و نمو درخت و میزان محصول می گذارد، در بعضی موارد هم به طور مستقیم و یا غیر مستقیم روی قابلیت جذب مس، روی، منگنز و مولیبدن نیز اثر گذار می باشد. زیادی ازت در بعضی از خاک ها سبب خراب شدن ساختمان فیزیکی خاک شده و رشد ریشه را با مشکل روبه رو می سازد و در بعضی مواقع نیز زیادی این عنصر رشد ریشه را افزایش داده و رسیدن میوه را تاحدی به تاخیر می اندازد. ازت بیش از حد علاوه بر اینکه رشد علف های هرز را افزایش می دهد مقاومت درختان را در برابر آفات و بیماری ها کاهش می دهد
در ادامه خواهید خواند :
فرم قابل جذب ازت در گیاه ، مزایا ، نحوه و میزان مصرف ، تجزیه ضمانت شده ، نشانه کمبود ازت در گیاهان
نقش ازت در گیاهان